Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Αντωνίου

Στο κτήριο του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Σωματείου «Πειραϊκός Φάρος»,από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ

thyanoijia1

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, η τελετή των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο, στο κτήριο του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Σωματείου «Πειραϊκός Φάρος», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ.

Μετά την ακολουθία των Θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Απευθύνοντας έναν χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την υλοποίηση ενός οράματος πολλών ετών και την ικανοποίηση μιας ανάγκης ψυχών και σωμάτων.  Δίνοντας τις θερμές ευχές για το νέο αυτό επίτευγμα του Σωματείου, ευχήθηκε να γίνει ένας «λιμήν σωτηρίας» και όλες οι ακολουθίες που θα τελούνται σε αυτό να δίνουν στην ψυχή όλων χαρά, αγαλλίαση και ευφροσύνη. Τέλος, εκθειάζοντας το θεάρεστο έργο του Σωματείου «Πειραϊκός Φάρος», ευχήθηκε να συνεχιστεί  και να μεταλαμπαδευτεί και στις επόμενες γενιές.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η Πρόεδρος του «Πειραϊκού Φάρου», κα Μαρία Τζερμπίνου-Μιχαλακοπούλου. Καλωσορίζοντας όλους στην εκδήλωση, έκανε λόγο για την απόφαση του Δ. Σ. του Σωματείου να προχωρήσει σε αυτό το έργο, αναφέροντας πως έγινε ύστερα από προτροπή του Σεβασμιωτάτου. Μάλιστα, ανέφερε πως το Παρεκκλήσιο αφιερώθηκε στον Άγιο Αντώνιο, στη μνήμη του Αντωνίου Δημάδη, πρώτου προέδρου του «Πειραϊκού Φάρου», με τα χρήματα του οποίου χτίστηκε όλο αυτό το 5/όροφο κτήριο. «Η απλόχερη δωρεά στο σωματείο μας είχε γίνει από την αείμνηστο σύζυγό του Ζηνοβία. Ο αείμνηστος Αντώνιος Δημάδης είχε ήδη αποβιώσει.»

thyanoijia3

thyanoijia3

Η κα Τζερμπίνου-Μιχαλακοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι μια πράξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτό το ζευγάρι που μας εξασφάλισε στέγη μετά από έξι μετακομίσεις σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτήρια του Πειραιά», αναφερόμενη στον κ. Δημάδη και τη σύζυγό του, που δώρισαν το κτήριο στο οποίο στεγάζεται πλέον το Σωματείο. Τέλος, η Πρόεδρος του Σωματείου, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του οράματος, τόνισε την αξία αυτού του νέου παρεκκλησίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως«όταν υπερπληθαίνει  το  κακό,  η  αίρεση, η διεθνής αθεϊστική προπαγάνδα, εμείς  αποδεχόμαστε  και κρίνουμε  ότι  μόνο η  διαρκής ολόθερμη προσευχή  μπορεί  να  μας  στηρίξει, μπορεί  να  σώσει  την  πατρίδα  μας και γι αυτό χρειαζόμαστε  πολλούς και ακόμα πιο πολλούς χώρους λατρείας».


thyanoijia6 thyanoijia7thyanoijia8thyanoijia9thyanoijia10thyanoijia11thyanoijia12thyanoijia13thyanoijia14thyanoijia15thyanoijia16

Πηγή: Synodoiporia.gr